Македонија не е Америка, ама може да стане

by fokus 14:18
14:18

Со Трамп на чело, дури и не по негова вина, Америка е на сериозен пат да заличи на Македонија. Во позитивен или во негативен контекст, тоа зависи од самиот Доналд Трамп и како тој ќе избере да владее.

Но, како Македонија да заличи на Америка? Кој треба да застане на чело и да нѐ поведе на тој пат? Тука е финтата. Никој не треба да застане на чело и да нѐ води. Оти така не се станува Американец, тоа не е американскиот начин.

- Advertisements -

Човек станува Американец во моментот кога ќе сфати дека патот до среќата треба сам да го изоди. Кога доволно од нас Македонците ќе го сфатат тоа нешто, многу бргу ќе заживееме како Американци.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”