Македонија и Грција: Ќе стане ли Времената спогодба – Трајна?

by Fokus 12:09
12:09

Живееме во пооптимистичка реалност. Со нови пароли кои ги изразуваат нашите надежи и потреби. Патот на Македонија до НАТО и ЕУ води преку Софија и Атина и преку добрососедството. И преку клучните реформи и „Планот 3-6-9“. Да, патот до Брисел води и преку Рамковниот договор и Законот за јазиците. Заедно со економскиот развој, демократијата, владеењето на правото, човековите права, слободата на медиумите, борбата против криминалот и корупцијата, граѓанското општество… Нека води тој пат преку сѐ што треба, само Македонија конечно да стигне во НАТО и во ЕУ! Сами нема да можеме. Без помош и поддршка од нашите меѓународни пријатели ќе биде помалку веројатно остварувањето на овие стратешки цели на нашата земја и македонските граѓани. Само, тој пат никако да не води преку Никола Груевски и д-р Ѓорге Иванов. Е, дури тогаш Македонија нема никаде да стигне…

Пишува
Александар ДИМИТРОВ

- Advertisements -

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”