Лов на покемони

by fokus 14:10
14:10

Новата глобална манија, екстремно популарната игра „Покемон гоу“ (Pokemon Go), официјално сѐ уште недостапна во Македонија, ги инспирира, мобилизира и ги инфицира нашите безбедносни служби да креираат сопствена верзија.

Таа претставува нов инвентивен оперативен метод за собирање податоци и информации за граѓани кои на социјалните мрежи изнесуваат свои мислења и коментари против владејачкиот систем на Преродбата.

- Advertisements -

Врз основа на дискретно прибраните материјали од оперативните обработки, се спроведуваат оперативни акции за лов на „чудовиштата“ што ги пласирале.

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”