Лепливите прсти најлесно е да се сoкријат во свилени ракавици

by fokus

Кога гледаш дека некој без срам и перде, без страв и резервираност нуди брда и долини, радикални реформи и експресни решенија за крајно комплексни проблеми, многу лесно препознаваш дека тука станува збор за фантазирање без реална подлога.

Само аматери имаат таков пристап, додека искусните професионални измамници секогаш настапуваат крајно дипломатично. А ако веќе мораш да имаш работа со измамници, подобро тоа да се аматери, за да не паднеш на нивните трикови

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК