Крсте Шајноски: Политичките насилници ја водат земјата во економска провалија!

by fokus 13:30
13:30

Професорот Крсте Шајноски во интервју за „Фокус“ отворено говори за економијата и проблемите од актуелната политичка ситуација.

„Предизборните глорификации на успесите на актуелната власт не ветуваат промени доколку бидат повторно избрани. Тие не се ни свесни за реформите што треба да ги преземат. Задоволни се од остварувањата. А со продолжувањето по истиот пат земјата ќе ја втурнат во подлабока провалија“ вели Шајноски.

- Advertisements -

Тој сугерира значајни промени во економската политика, а смета дека појдовната основа за остварување на пресврт е да не се работи ни приближно идентично како што работеа досегашните власти.

Разговараше
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”