Кроткиот народ ќе го урне анти-историскиот режим на Груевски

by fokus 13:29
13:29

Главната причина за неизвесноста е фактот што наспроти цунамито кое се уште беснее, пиратскиот брод на Фамилијата, иако стопати превртен, парчосан од морски карпи, со пленот ограбен од граѓаните на Македонија, се тетерави кон својата дестинација на правен и политички егзил.

Македонија, за волја на вистината, не може да се пофали со политички лидери, како што нема ниту особено борбен и бунтовен народ.

- Advertisements -

Но, затоа, пак, за првпат во својата куса историја се соочува со монструозна и досега незабележана партиско-државна мафија за која вистината дома и во светот станува се поочигледна

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”