Крадците накитени со злато, невините в затвор

by Фокус 17:30
17:30

Обвинителниот акт се темели врз три главни точки, едната за 162 исчезнати златни предмети од пет збирки од Музејот на Македонија, втората за четири златни предмети кои биле предадени за леење калапи за комерцијални примероци, и последната за откуп на монети.

Анализата на „Фокус“ открива дека по сите три точки обвинителството и судот имаат пропусти и постапувале спротивно на законските одредби.

- Advertisements -

Заклучокот е дека морале некого да осудат затоа што вистинските крадци ги нема зашто некој ги штити, а го нема ниту пленот – златниот накит

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”