Кој ја закла „Екстра меин“?

by Фокус 13:59
13:59

Министерот за здравство, Никола Тодоров, ѝ пресуди на кумановската месна компанија. Според него и документите што ги покажуваше, главниот извор на зараза не е никој друг, туку „Екстра меин“. Наеднаш се решија дилемите и спротивставените ставови што ги имаа другите надлежни институции што испитуваа дали и каде ја има опасната бактерија.

Сè е кристално јасно. Ама, според министерот. Но, пак остануваат нејасни прашањата: дали некој сака да стави клуч на македонските месни индустрии поради одредени бизниси? Дали некој сака да влезе во тој бизнис? Какви игри стојат зад грижата за здравјето на граѓаните?

- Advertisements -

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”