Кој е Митко Чавков, новиот директор на Бирото за јавна безбедност?

by Фокус 19:35
19:35

Релативно новиот директор на јавната полиција можеби е познат во полициските кругови како човек кој цел живот го минал во структурите на МВР, но е доста анонимен за пошироката јавност.

Покрај полициската кариера, важи за близок до ВМРО-ДПМНЕ поради фактот што се јавува како донатор и делегат на најголемата владејачка партија, а воедно е брат на поранешен градоначалник од оваа партија.

- Advertisements -

Имотот што го пријавил покажува дека неговите деца располагаат со значајна квадратура на недвижности, но и список на побарувања и долгови па се поставува прашањето со каков бизнис се занимаваат?

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”.