Кога опозицијата е без план, Груевски може да ја мафта!

by Фокус 18:20
18:20

Нашите државни раководители во нивните Илинденски говори не го ни спомнуваа јунско-јулскиот Договор од Пржино.

А со тој документ, потпишан од лидерите на четирите парламентарни партии, се бараат темелни промени во начинот на владеењето, отфрлање на бруталните злоупотреби на власта, оживување на замрениот демократски процес во државата итн.

- Advertisements -

Ниту еден од нив не ја истакна огромната важност на овој Договор и неизоставната нужност до него строго да се држат сите негови потписници.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”