Кога народот е гладен за правда, политичарите треба да „го изедат“ подебелиот крај

by fokus 15:08
15:08

Нема никаков светски заговор против Македонија, и затоа им останува на оние кои со варијации на таа мастер-теза сакаат секоја глупост на режимот да ја покријат, да тргнат и да ги освојуваат институциите во државава за да ги заштитат од валканите раце на идната влада.

А за пропагандистите на режимот има доволно институции за освојување. Некој може да ја окупира институцијата во Демир Хисар, некој да влезе и да не излегува од институцијата во Бардовци, за некого најдобра опција е Шутка, а за најзаслужните и институцијата во Идризово чека да биде освоена.

- Advertisements -

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”