Коалиција

by fokus 14:39
14:39

„Привременото“ потсетува дека се можни коалицирања за избори, но не и за влада, а „доброволното“ дека не важат коалицирањата од немајкаде, страв или од заглавеност.

Ако на некој губитник изборот му е или коалиција со следниот победник или тотален губитник, не треба да се земе во никаква коалиција.

- Advertisements -

Тоа од фактот дека таквиот – по тоа што веќе е губитник – носи губитништво и за следниот победник

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”