Кловновската битка на Илија Димовски

by fokus 13:33
13:33

Од послушните дворјани Груевски го бара невозможното: како знаат да ја сочуваат последната кота на одбраната на груевизмот ‒ собраниската говорница. Оние тетки со раскошни волани на ракавите и не ги жалам, тие си ја научиле и си ја рецитираат стихотворбата наизуст…

Но, за Илија Димовски ми е жал. Интелигентен е, прониклив, и знае со неговата речитост и најнелогичната теза да ја изврти да звучи логично, барем за оние површните.

- Advertisements -

Но, веќе му се гледа во очите замор и му се чита дека е сосема свесен дека бие една понижувачка, кловновска битка и дека е време за капитулација

Пишува
Ана ПАНОВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”