Климатските промени ќе му пресудат на земјоделството

by Фокус 12:01
12:01

Македонија нема да може да се пофали со квалитетни вина и со богат земјоделски род веќе за една деценија поради климатските промени.

За проблемот кој на среден рок економски силно ќе ја погоди земјата, а особено стандардот на земјоделците, власта не прави ништо, но затоа, за да добие глас повеќе на изборите кои се „веќе утре“, ги користи субвенциите како средство за корумпирање на сиромашните земјоделци.

- Advertisements -

Пишува
Ида ПРОТУГЕР ВЕЉКОВИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”