Ќе заслужи ли одговор референдумското прашање на Мицкоски?

by fokus

По неуспешните протести и по спласнувањето на енергијата, ВМРО-ДПМНЕ со нова идеја против преговарачката рамка со ЕУ: референдум. Мицкоски широко се консултира за начинот на кој да го иницира референдумот, а одлуката треба да падне по Илинден.

За тоа како би можело да гласи референдумското прашање и за другите аспекти разговаравме со професорот Александар Спасеновски

Пишува
Катерина СМИЛЕВА БОЖИНОВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК