Ќе има ли ветинг на државните универзитети и проверка како се трошеле парите!?

by fokus

Весна Јаневска најави ревизија на програмите во основното образование, проверка на факултетите и Национална консензуална стратегија.

Во меѓувреме, јавноста бара контрола врз универзитетите, а синдикатот повисоки плати и нов колективен договор.

Какви проблеми и предизвици има во образованието, кој важи за еден од виталните, но истовремено и најранливи сектори?

Пишува
Орце КОСТОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК