Како власта им ги врза рацете на заменик-министрите од опозицијата?

by Фокус 11:28
11:28

Пред опозициските кадри да ги заземат фотелјите на Илинденска согласно договорот од Пржино, владејачкото парламентарно мнозинство истурка неколку законски измени, со цел, според опозицијата, префрлување на дел од надлежностите од ресорите, каде што опозициските заменик-министри ќе имаат право на вето, на друга адреса

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”