Како ние живите ќе се разбираме со нашите соседи, ако не им даваме мир на мртвите?

by fokus 13:56
13:56

Непресметливиот акт на Миленко Неделковски покажува дека во Македонија уште има луѓе за кои и по 100 години Првата светска војна не е завршена и дека нејзиното траење во нашата свест се демонстрира со постапки како оваа на Неделковски.

Имено, во потсвеста на одреден број луѓе како да постои убедување дека судбина што нѐ снашла и снаоѓала пред 100 и повеќе години, ние ќе ја поправиме со тоа што ќе ги омаловажиме спомените на изгинатите војници од други држави.

- Advertisements -

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”