Како МВР издало 30 лични карти на адреса на братот на пратеничката Авировиќ?

by Фокус 09:44
09:44

„Фокус“ располага со документација која потврдува дека во еден од становите во станбениот објект на улицата Киро Крстевски – Платник бр. 11 се регистрирани триесетина лица, кои се во избирачкиот список од 2013 година сѐ до ден денес, што значи дека можеле да гласаат на три изборни циклуси.

Интересно е фактот што сопственик на овој стан е Димче Јовановски, брат на пратеничката од владејачката коалиција, Владанка Авировиќ.

- Advertisements -

Тие тврдат дека не учествувале и дека воопшто не биле свесни дека некој впишал толку многу лица на оваа адреса, па се поставува прашањето кој ги издал овие документи?

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”