Како кумашините на Јанкулоска создадоа една од најголемите млекарници во земјава

by fokus 14:02
14:02

Трговското друштво „Хемипром“ од Свети Николе е во сопственост на семејството Николови, кои се во кумска врска со Гордана Јанкулоска, член на највисоките партиски тела на ВМРО-ДПМНЕ.

Според официјални податоци, „Млекара Николови“ од 2014 година добила неколку тендери од Општина Свети Николе, а во истиот период откупила и атрактивно градежно земјиште на самиот плоштад во градот за да гради деловен простор и спортско-рекреативен објект.

- Advertisements -

Компанијата работи со горе-долу идентична добивка секоја година, меѓутоа во последниот период значително ги зголемила приходите

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”