Како ќе падне режимот на Груевски?

by Фокус 17:30
17:30

Кога во еден фејсбук-статус уште пред да експлодираат „бомбите на Заев“ – на крајот на декември лани напишав дека „прво треба да падне крв, за да падне режимот на Груевски“, медиумските барабани на пастирот ја бомбардираа јавноста оти во корист на Сорос и СДСМ сум заговарал крваво, односно украинско сценарио.

Се разбира, на куририте нема смисла да им објаснувам оти режимот е тој што има сила и оружје да тепа и да убива, а не голоракиот народ, како што се виде во случајот на Мартин Нешкоски, зашто тие само трабантски си ја верглаат „вистината“ на Фамилијата за наводното сценарио на странските служби со кое опозицијата требало насилно да дојде на власт.

- Advertisements -

Дали е нормално Фамилијата да се задржи на власт откако ќе пролее крв – е клучното прашање што си го поставуваат граѓаните.

Се разбира дека не е нормално, но се уверивме многупати досега дека не може да се очекува нормална реакција од авторитарен режим

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”