Како фирмата на кумашинот на Протуѓер ги добива тендерите за медицинска опрема?

by Фокус 11:42
11:42

Веќе неколку години, главен проблем на клиниките и на болниците е набавката на медицински апарати, чии тендери најчесто ги добива фирмата „Соникс ДООЕЛ“, чиј сопственик е во блиски кумски врски со шефот на кабинетот на Груевски, Мартин Протуѓер.

Зошто критериумите се изменија, па наместо квалитетот, најниската цена стана пресудна за добивање на тендерот?

- Advertisements -

Лекарите се жалат дека вака набавените медицински апарати често се расипуваат, а некои стојат покриени во подрумите и во магацините на клиниките

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”