Како Филип Петровски е избран за доцент и зошто се здружил со газдите на сендвичарницата „Вили“?

by fokus 14:45
14:45

Рецензентската комисија го поништи контроверзниот избор на некогашниот фронтмен на студентските протести за виш научен соработник на Институтот за национална историја.

Во меѓувреме, од универзитетот Евро-Балкан известија дека проблематичен е и неговиот избор за доцент во 2012 година, зашто нема објавено доволен број научни трудови.

- Advertisements -

Додека почнал да се етаблира во академската заедница, Петровски бил активен и на бизнис-план, здружувајќи се со сопствениците на синџирот сендвичарници „Вили“.

Еден од нив, пак, деновиве беше централна тема во јавноста зашто под неговото возило беше поставена бомба поради неисплатен рекет

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”