Како да се подобри работата на Агенцијата за странски инвестиции

by fokus 14:37
14:37

Буџетот на Агенцијата за странски инвестиции за 2016 година изнесуваше околу 7,3 милиони евра.

Потребно е сериозно намалување на бројот на промоторите, зашто се неефикасни, а наместо нив да се организираат „ударни“ тимови, кои ќе привлекуваат инвестиции со повремени патувања во странство.

- Advertisements -

Само со трошоците за промоторите кои не чинат 5000 евра месечно, буквално секоја година може да се отвори една фабрика со најмалку 100 работници!

Пишува
Методија ДИНЕВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”