Како да падне Груевски на 5 јуни

by Фокус 11:59
11:59

Можноста Груевски да се соочи со правдата, како резултат на пад на режимот, се судира со скромното искуство на граѓанскиот отпор за слобода, правда и демократија и со мекиот европско-американски менаџмент на кризата.

Згора на тоа, отпорот има многу малку километража.

- Advertisements -

Значи, Заев треба да се концентрира на изборите, а тогаш опозицијата може да победи ако оствари неколку услови – да ги привлече сите опозициски партии, да го активира граѓанското движење со протести, како и да добие поддршка од „старите волци“ Петар Гошев, Стојан Андов, Васил Тупурковски… но и да истакне единствен граѓански кандидат за премиер – Стево Пендаровски!

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”