Како Бугарија го кочеше развојот на партизанското движење во Македонија?

by fokus

Во Македонија имаше голема омраза кон Караѓорѓевиќева Југославија поради преживеаниот 23-годишен терор врз македонскиот народ, но македонските комунисти и македонскиот народ беа против бугарската окупација и против фашистичка Бугарија.

Народот во Македонија од комунистите бараше организирана борба за да си бидат Македонци, ниту Срби, ниту Бугари

Пишува
Стојан АНДОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК