Како „баџанакот“ Јован Илиевски стана универзитетски професор

by Фокус 12:33
12:33

Последните години нема како порано дебати за тоа дали државни функционери со одговорна општествена работа може да се избираат и на други позиции, како на пример професорски.

И додека во јавноста се молчи за изборот на професорски кадар на купишта факултети, создадени со дисперзираното образование, некои користат можност да се вработат, а тоа да го забележи јавноста.

- Advertisements -

Еден таков случај е со обвинителот, шефот на одделот против организиран криминал и корупција, Јован Илиевски.

Други, пак, примери покажуваат како ВМРО-ДПМНЕ си избира професори од свои истакнати кадри или, пак, брачни другари на промотерите на нејзините дела

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”