Каин и Авел

by fokus 18:25
18:25

Сѐ додека постојат Каини, ќе има и Авели. Нивните комплекси остануваат најголемиот дефект и опасност во процесот на нулирање на македонизмот.

Шашаво, ама упорно, статус кво партиите и нивните челници во темелите на македонизмот перманентно вградуваат потпросечен човечки материјал!

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК