Ќе видиме ли бел ден од договорите постигнати среде црна ноќ?

by Фокус 12:51
12:51

Што сме направиле саглам во изминатиов четврт век во државава, па и ова со специјалниот обвинител да биде саглам изведено до крај?

Има ли некаде некој пример кој влева надеж дека овојпат нема и ова да успееме да го упропастиме?

- Advertisements -

Специјалниот јавен обвинител може само да спроведе истрага и во краен случај да подигне обвинение против валканите политичари.

Ама, ним треба судот да им суди, а и тој, пак, нема да им пресуди додека да се случат предвремените избори, на кои конечниот судија ќе бидат граѓаните.

Тоа се истите оние граѓани кои четврт век никако не успеваат да изберат чесни луѓе на власт.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”