Ќе остане ли Груевски диктатор во обид?

by Фокус 17:30
17:30

Инфантилната надеж на Заев оти христијанинот и човекот во Груевски, во име на иднината на државата и мирот во македонското политичко и национално ткиво, ќе се согласи на техничка влада е неизлечива.

Таа детски искрена, но политички недозволива заблуда го чини Заев една мала загубена битка. Но, таа го охрабри нечесникот да покаже заби, да збесне во своето себељубие, да ги изрезили обвинителите  и со грозоморно, правно неписмено обвинение да му се вдаде на својот политички противник.

- Advertisements -

Епизодата кога пастирот најави судска пресметка со соработниците на странските служби ги постила црвените килими на слободата во Македонија, многу повеќе отколку сите бомби на Заев заедно

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”