Издржи Никола!

by Фокус 11:02
11:02

„Издржи Никола“, оти само така се забрзува крајот на едно владеење што остави мешавина од гадни вкусови во устата на Македонецот.

Уништени медиуми, политички затвореници, ретуширана историја, мики-маус архитектура, изборно-програмирана економија, корумпирана политика.

- Advertisements -

Мешавина која уште долго по Никола нема да ја перат ни реки од сода-бикарбона да се пуштат низ скопските и македонските улици.

Состојба на духот и на телото што ќе мора стоички да се помине. Ќе биде тешко.

Но, еден ден мора да се почне.

Подобро побргу, отколку по некоја година. Затоа Никола, издржи, не ја виткај кичмата пред „европските кучки“ и пред „домашните предавници“!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”