Итно да се сменат главешините од МРТВ

by fokus 13:48
13:48

Една паметна власт ќе се воздржи од нагонот безочно да ги контролира медиумите и ќе остави да вирее слободното, критичко новинарство како еден многу значаен дел од градењето на демократските процеси во една држава.

Но, една паметна власт, исто така, има обврска и задача да ги ослободи медиумите од насилството на малите гусарски екипи на врвот, особено во МРТВ, која, како државен јавен сервис, треба да претрпи брза и темелна реконструкција, најпрво преку кадровската детална „чистка“.

- Advertisements -

А, да се разбереме, овој збор не од мојот речник, го позајмив од едно далечно ТВ-интервју на водачот на бандата.

Пишува
Ана ПАНОВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”