Истите луѓе што се колнеа во Љубчо, а потоа го блатеа, за неколку месеци ќе зборуваат сѐ најлошо и за Груевски!

by Фокус 10:14
10:14

Има членска книшка на ВМРО-ДПМНЕ од 1993, но стана познат во 2007 година како студентски лидер.

Три години подоцна се вработува на универзитетот „Св. Апостол Павле“ во Охрид, ама и по три години ќе добие отказ.

- Advertisements -

Судската битка на Самоил Малчески со ректорот сѐ уште трае.

Откако во „Фокус“ призна дека не бил донатор на ДПМНЕ иако така стои во партискиот извештај, обвинителството отвори предмет, но без епилог.

Со Малчески, кој сега е дел од Форумот на слободоумни патриоти, разговаравме како ДПМНЕ се претвори во партија на горди послушници, потребата за одржување нов легитимен конгрес, за системот на манипулации, за лицемерството на врхушката, за лажниот раскол во „Панорама“, за бомбите на Заев…

Како што вели, не би го изненадило ако се покаже дека и синтагмата „Бранко е крив“ е една голема измама, „дека во заднина многу успешно се спроведувале некои дилови“.

Разговараше
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”