Индулгенции

by Фокус 15:18
15:18

За претставниците на владејачката партија, на последните одржани избори сѐ било чисто.

И не ми се верува во тоа што го слушам.

- Advertisements -

Имало само 15.000 нови матични броеви издадени и измислени за непостоечки луѓе. Биле издадени само 55.000 лажни лични карти.

Само во неколку стотина станови фиктивно биле запишани по само педесетина гласачи!

Од Пустец за уши со сошиени усти биле донесени и во избирачкиот список биле запишани само неколку, стотина „човечиња“.

Сѐ друго било чисто и фер.

Се прашувам, како ли тие луѓе замислуваат лажирани и нечисти избори, кога овие биле фер и беспрекорни!?

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”