Груевски зема од сиромашните за да им даде на богатите

by Фокус 12:09
12:09

Околу 3.000 граѓани го кренаа својот глас против новото оданочување на хонорарите, кое од досегашните 10 отсто се зголеми на неверојатни 35 проценти.

Според владата, новите измени имаат хумана мисија, односно сите работници да добијат здравствено и пензиско осигурување.

- Advertisements -

Но, заднината на „хуманитарниот чин“, сепак, покажува дека единствено на овој начин ќе се пополни празниот пензиски фонд, и тоа не хумано, туку присилно

Пишува
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”