Груевски можеби нема да спречи нова влада, ама ќе ја продолжи валканата изборна кампања

by fokus 13:42
13:42

Ако СДСМ не постигне согласност со ДУИ, Алијансата и Беса да им се даде приоритет во спроведувањето на препораките од Прибе, на економските промени и на владеењето на правото, односно на борбата против криминалот, туку ако прифати владата во првите неколку месеци да се занимава само со измени на законите што треба да обезбедат унапредување на правата на етничките заедници, тогаш може да се случи многу бргу, веќе на локалните избори во септември или во октомври да се види резултатот од националистичката изборна кампања на Груевски

Пишува
Ѓорѓи СПАСОВ

- Advertisements -

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”