Груевски може и да прифати преодна влада и крваво да го задуши протестот на опозицијата!

by Фокус 17:40
17:40

Терористичко-криминалната група што беше елиминирана во Куманово е последниот клан на поранешни припадници на УЧК, кои по завршувањето на војните го одбраа криминалот наместо политиката.

Без разлика дали судирот со нив е реален или режиран, неговиот епилог говори за пропуст во безбедносниот систем на државата или, пак, за класична местенка, која можеби излегла од контрола.

- Advertisements -

Во прилог на второто оди тоа што кумановските случувања ѝ даваат сосема нова димензија на политичката криза, отворајќи низа опции за нејзино развивање во позитивна или во негативна насока

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”