Груевски го прочитаа – ни избори, ни апсолутна власт, ни амнестија!

by Фокус 12:15
12:15

На Грујо му беше потребен апсолутно еднопартиски парламент, кој ќе имаше единствена задача да донесе закон за амнестија.

Сепак, овој кибритчиско-криминален план пред време беше препознаен и од САД и од ЕУ, па тие не дозволија уште еднаш да бидат излажани од злосторничкото здружение, кое и понатаму со патолошка упорност се обидува да остане на своите позиции, водено од неизлечивата зависност од моќ што ја носи апсолутната власт.

- Advertisements -

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”