Груевски е мајстор за изигрување на европските задачи

by Фокус 18:20
18:20

Основната грижа што сега ме измачува е колку во остварувањето на задачите од Извештајот на Прибе ќе биде предвидено да се реализираат во компромис со Груевски.

Целата таа област на компромис (2 печата и 2 потписи) може да дадат резултат, а може да носи и огромен ризик, тој политички пак да преживее, дури и да си ја зајакне својата лична власт.

- Advertisements -

А иницијаторите за темелно подобрување на состојбите во државата, оние инстанци во земјата и во меѓународната заедница, пак да останат со куси ракави и пак да бидат изиграни.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”