Градоначалникот Стевчо Јакимовски му продаде наше земјиште на „Настел“

by fokus 13:47
13:47

Дел од земјиштето на кое се гради огромниот станбен комплекс на фирмата „Настел“ во скопско Тафталиџе го демне незавршен процес на денационализација и нерасчистени имотни односи, велат неколкумина можни наследници кои припаѓаат на едно семејство.

За „Фокус“ тврдат дека плацот од 7.703 квадратни метри му припаѓал на нивниот дедо и го бараат за себе. Од Oпштина Карпош велат дека нивната одлука да склучат договор за продажба на земјиштето на „Настел“ е кристално чиста, а од компанијата што гради нагласуваат – регуларно го купивме земјиштето од државата, барателите лажат!

- Advertisements -

Пишува
Кристина ОЗИМЕЦ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”