Градежна компанија на струмички советник за 5 години добила тендери од 50 милиони евра!

by fokus 14:13
14:13

Струмичката градежна компанија „Жикол“ има неколкудецениска традиција, меѓутоа од 2012 година почнува ново поглавје на компанијата, имајќи предвид дека оттогаш досега склучува десетици договори за јавни набавки со државни и јавни институции и органи, како и договори за концесија за минерални суровини.

Тоа, бездруго, се одразува и врз работењето на компанијата, која во овој петгодишен период ги удвојува приходите и добивката.

- Advertisements -

Интересно е тоа што сопственикот на компанијата е татко на членот на Советот на Општина Струмица од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Пандев

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”