Голем срам е што не се открија организаторите на атентатот врз Глигоров

by Фокус 10:37
10:37

Може да се претпостави дека тајните служби на Милошевиќ, заедно со своите инсталации во Македонија, кои беа и во власта, имале задача да спроведат план на рекомпонирање на раководството, доколку тоа и остане на курсот на јакнење на независноста на државата.

Посетата на Глигоров на Белград на 2 октомври беше последен обид на Милошевиќ.

- Advertisements -

Ако Киро ги прифатеше неговите барања, ќе пропаднеше Привремената спогодба…

А доколку ги одбие како што стори Киро, ќе следува негова елиминација, со што ќе се создаде политички хаос во РМ, тоа ќе дадеше нова шанса да не се ратификува Привремената спогодба и да не се зацврсти меѓународната позиција на Македонија.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”