Година на драматичен расплет

by Фокус 11:10
11:10

И покрај многуте промашувања во прогнозите за 2015 година, нашиот уредник Зоран Димитровски и аналитичарот Сем Вакнин, и пред почетокот на изборната 2016 година водат дијалог за своите прогнози за годината што следува.

Освен македонската политичка криза, за која двајцата соговорници имаат спротивставени гледишта, тие ги анализираат и антиципираат резултатите од претседателските избори во САД, војната против ИСИЛ, настаните во Сирија и на Блискиот Исток, геополитичките движења и бегалската  криза на Балканот и во Европа, како и проширувањето на НАТО.

- Advertisements -

Подготвил
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”