Декада на лудилото

by Фокус 10:58
10:58

Ќе биде 2016, година на расплет или на нов заплет? Е тоа зависи од секој од нас.

Од исплашени граѓани, пострашни се граѓаните без трошка надеж.

- Advertisements -

Затоа откако многумина се охрабрија, сега главната тактика на власта, ама и на дел од опозициските приврзаници е ширењето дефетизам.

А не е клучот на успехот да се крстиш само во Катица, а ти да си трпиш и молчиш.

Или како стринка да го олајаваш Заев, ама ништо да не сториш за паметење што ќе го здрма режимот.

Ало, ова е режим.

Опозицијата е лоша, предавничка и криминална само во Македонија, Белорусија, Русија и во Турција.

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”