Ѓорге Иванов е пречка за разрешувањето на политичката криза!

by Фокус 18:30
18:30

Ако победи проектот „Вистината за Македонија“, тогаш, не само што Груевски ќе мора да си оди, туку и Иванов со сите неизбежни последици.

При таков расплет, Иванов може да сноси последици и за дел од незаконитостите и неуставните постапки на Груевски и неговата потесна околина, а тие последици нема да бидат само од политичка природа.

- Advertisements -

Во овој момент, отсуството од активна улога во остварувањето на своите обврски од страна на Иванов, на свој начин претставува привремена пречка во разрешувањето на политичката криза во Македонија.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”