Фудбалот тоне, а другарчето на Груевски ја молзе касата на Федерацијата

by Фокус 12:03
12:03

Пред три години дојде до мирно примопредавање на фудбалската власт, која ја презеде Илчо Ѓорѓиоски од рацете на Харалампие Хаџиристески, откако му беше исчистен патот до врвот.

И не помина многу време додека не паднаа првите обвинувања од фудбалски работници за приватизација на федерацијата од страна на новото раководство на чело со Ѓорѓиоски, кој е прв челник на ФФМ во работен однос со оваа организација, каде што, патем речено, работат многумина негови блиски пријатели.

- Advertisements -

Притоа, тој е директно поврзан со две компании, од кои едната е во фаза на ликвидација, додека другата е избришана како правен субјект.

Од ФФМ ги отфрлаат шпекулациите дека овие компании имале деловна соработка со Федерацијата, во која се вртат милионски суми на годишно ниво

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”