Фирма од Дубаи во мрежата за набавка на медицинска опрема

by fokus 14:48
14:48

Повеќе од 160 тендери за набавка на медицинска опрема во државните болници во последните неколку години спровело Министерството за здравство под раководната палка на Тодоров.

„Фокус“ досега пишуваше за компаниите што редовно ги добиваат тендерите, а зад нив се кријат имиња на роднини, кумови и пријатели на функционерите од ДПМНЕ. Една од нив, која беше актуелна во 2013 година, е фирмата „Метрополитен“, чиј сопственик и управител е извесна Вера Иванова, која го доби стопанисувањето со центрите за дијализа, бизнис тежок половина милијарда евра.

- Advertisements -

За нејзиното име се врзува и шемата од фирми, кои се наоѓаат на истата адреса, а како сопственик на една од нив е и офшор-компанија од даночниот рај Дубаи

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”