Државните компании служат за вдомување партиски војници и потрошени функционери!

by fokus 14:33
14:33

Речиси 30.000 луѓе што се вработени во над 100 друштва, во делумна или целосна сопственост на државата, не се евидентираат во бројот од над 120.000 вработени во јавниот сектор.

Експертите велат дека и тие мора да бидат сместени во јавниот сектор, бидејќи голем број од нив не работат профитабилно на комерцијална основа, туку генерираат загуби како резултат на политичкиот резон на функционирање.

- Advertisements -

Податоците што ги обезбеди „Фокус“ покажуваат дека во последните 10 години тие сѐ повеќе го зголемувале бројот на вработените, а не изостанале ниту ангажмани по други основи и преку агенциите за привремени вработувања

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”