Државата ќари 4.000.000 евра од К-15, а многу работници останаа со празни џебови!

by Фокус 18:30
18:30

По исплатата на регресот за годишен одмор или К-15, се чини оти се задоволни сите, освен работниците, за кои нели и беше наменет.

Дел од нив сведочат дека биле принудени од работодавците да им ги вратат парите ако сакаат да го задржат работното место.

- Advertisements -

Или, како што вели народната, и волкот сит и овците на број!

Пишува
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”