Држава без влада почнува да блада

by fokus 14:44
14:44

Поради опасност од анархија и тотално укинување на редот и поредокот, државата без влада по некое време почнува да блада.

Во Македонија внатре има малку активна супстанца за бладањето да се преточи во конкретни дејанија и да се покрене некој бран на акција и реакција со насилство и безредија.

- Advertisements -

Но, одолжувањето на ваквата клима, само по себе, е тензично и овојпат одредувачко за понатамошната судбина и опстанок на државата

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”